Despre film

Despre AnimaNova

Filmul ”Speranțe, la vânzare” a fost produs în cadrul proiectului ”AnimaNova – Integrare pe piața muncii pentru persoanele traficate”, proiect implementat de CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate și de către partenerii săi, Associazione Parsec ricerca e interventi sociali, Esprit Soc. cons. a.r.l, Expert Italia S.r.l, Fondazione Giacomo Brodolini, IAL Innovazione Apprendimento Lavoro S.r.l. (Italia) și Federația Filantropia (România), în perioada iulie 2009 – iunie 2012, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Rezultatele cele mai importante ale AnimaNova:

  • 600 de reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale din România și 250 de reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale din Italia, implicați în activitățile naționale și transnaționale ale proiectului (conferințe, seminarii, vizite de studiu și programe de internship)
  • Comunitatea de Practică a profesioniștilor în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane din care fac parte, în prezent, 300 de membri din România și Italia. Comunitatea funcționează online, la adresa www.animanova.ro
  • Cercetarea ”Speranţe, la vânzare. Cercetare calitativă privind traficul de persoane în vederea exploatării sexuale în România şi Italia, în perioada 2007-2011”. Pentru a citi textul integral al cercetării, vă rugăm să accesați site-ul web al CPE, la www.cpe.ro (secțiunea Resurse, subsecțiunea Cercetări)
  • Instrumente de lucru și de formare (model de integrare pe piața muncii a persoanelor traficate, formare online în domeniul prevenirii traficului de persoane și al oferirii de asistență persoanelor traficate, catalogul organizațiilor din România și Italia care oferă servicii victimelor traficului de persoane etc.). Pentru a accesa publicațiile, vă rugăm vizitați site-ul web al CPE, la www.cpe.ro (secțiunea Resurse)
  • Campania de prevenire a traficului de persoane ”Protejează-i pe cei dragi!”, derulată în România la nivel național, în cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, cu implicarea a peste 3000 de persoane. Pentru a afla mai multe despre campanie, vă rugăm accesați: http://blog.animanova.ro

Despre filmul „Speranțe, la vânzare”

Filmul a fost realizat de către CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în cadrul proiectului AnimaNova, pentru a susține campania de prevenire a traficului pentru exploatare sexuală organizată în anul 2012.

Regizat de Cecília Felméri și produs cu sprijinul organizațiilor Adpare și Artemis, filmul se bazează pe mărturiile a șapte tinere care au fost traficate pentru exploatare sexuală, în România sau în alte țări din Europa. Cu multă generozitate și cu un imens curaj, Andreea, Ramona, Andrada, Maria, Camelia, Gabriela și Luminița au acceptat să treacă prin experiența foarte dificilă de a vorbi despre această parte a vieții lor, tocmai pentru ca alte fete să nu o mai trăiască. Noi simțim foarte multă recunoștință pentru tot ceea ce au dăruit campaniei AnimaNova.

Unul dintre motivele pentru care am decis să producem acest film, dincolo de utilizarea sa în cadrul campaniei noastre, a fost și acela de a-l putea oferi oricărei organizații care dorește să realizeze activități de prevenire a traficului de persoane.